MBO scholieren

Wil jij als MBO’er je toekomst meer kleur geven met een HBO-opleiding? Met een afgerond MBO-4 diploma heb je volop keuze uit het aanbod van HBO-opleidingen. Wanneer de MBO-opleiding goed aansluit op de gekozen HBO-opleiding, kun je bovendien in veel gevallen sneller en gemakkelijker je HBO-diploma halen.
 

Met je MBO-diploma kun je kiezen voor een vervolgopleiding in het hoger beroepsonderwijs (HBO) op een hogeschool.
HBO-opleidingen zijn voornamelijk gericht, naast de overdracht van vaktheoretische kennis, op de ontwikkeling van vaardigheden in nauwe aansluiting op de beroepspraktijk.
 


HBO-opleidingen duren meestal 4 jaar (240 studiepunten ofwel ECTS (European Credit Transfer System)-punten), waarvan 1 jaar propedeuse en 3 jaar hoofdfase. Er zijn varianten die korter duren, maar dit is bijna alleen het geval als je al een soortgelijke opleiding hebt afgerond. 
Na het behalen van je HBO-diploma mag je de volgende titels voeren:

bc. (baccalaureus)-graad bij een afgeronde studie aan een hogeschool met een niet-technische of natuurwetenschappelijke achtergrond. In de praktijk gebruiken afgestudeerden zelden deze titel.
 

ing. (ingenieur) graad bij een afgeronde studie aan een hogeschool met een technische of natuurwetenschappelijke achtergrond. Deze titel wordt in praktijk (ook na invoering van het BaMa-stelsel) wèl vaak gebruikt, en dan vooral in de wetenschappelijke wereld.
 
Door de invoering van de bachelor/master-structuur is een HBO-opleiding een 4-jarige bacheloropleiding geworden.
Als je een HBO-(bachelor)diploma hebt behaald kun je in principe, na universitaire goedkeuring van een commissie of studieadviseur, een masterstudie gaan volgen aan een universiteit.

 

 

 

Al eens van duaal studeren gehoord?

Slaat een brug tussen werken en studeren!

 

Studiefinanciering

Hoeveel geld wordt er elke maand op je rekening gestort?

En wat kun je extra lenen?

Gratis StudentenBox aanvragen?

 Bekijk hier wanneer ' ie weer beschikbaar is!